Over ons

Dat de regio Zwolle een actieve regio is zal bij veel karpervissers bekend zijn. Dit o.a. vanwege de loterij actie op beurs Carp (om Spiegelkarperprojecten en de monitoring daarvan te kunnen financieren), de 4 jaarlijkse regiomeetings en het IJssel Spiegelkarperproject. Na het IJssel Spiegelkarperproject zijn vanaf najaar 2005 ook Spiegelkarperprojecten gestart op de Veluwe Randmeren, het Overijssels kanaal, kanaal Almelo-de Haandrik, Apeldoornskanaal, goorkolk, Bijkersplas, Plas Onna en Bussloo, natuurlijk inclusief monitoring. Hiervoor is er ieder jaar behoorlijk wat geld nodig en hierbij willen we dan ook iedereen vragen ons te blijven steunen door loten te kopen op de jaarlijkse Carp beurs. Het project op Bussloo wordt door de pasjeshouders betaald.

Op verzoek van de Federatie Sportvisserij Oost-Nederland en de RGV is en wordt de uitvoering van de nachtvisserij op Bussloo ook door De KSN regio Zwolle geregeld, dit natuurlijk in samenspraak met de pasjeshouders. Als enige KSN regio is regio Zwolle een officiele vereniging, dus met statuten en een huishoudelijk reglement en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Zwolle.

Daarnaast is de regio Zwolle buitengewoon lid van de Federaties Sportvisserij Oost Nederland en MidWest Nederland, en zijn er ook nogal wat bestuursleden van Hengelsport verenigingen lid van de regio Zwolle. Dat er hierdoor behoorlijk wat invloed op de regionale karpervisserij mogelijkheden wordt uitgeoefend zal duidelijk zijn. Bijzonder is verder nog dat de regio Zwolle voor haar leden ieder jaar 25 vergunningen van de IJC visvereniging krijgt, waarvoor als tegenprestatie, deze leden het hele jaar door de oevers bij de IJC centrale schoonmaken. De 4 jaarlijkse regiomeetings worden gehouden in het gebouw van de speeltuinvereniging Assendorp Geraniumstraat 1a Zwolle.

Gezelligheid is natuurlijk een belangrijk aspect op de meetingavonden, echter gezien de activiteiten moet er ook nogal wat werk door de leden en het bestuur verzet worden, wat ook steeds met veel enthousiasme en inzet gebeurt.

Bestuursleden

 • Aart Lokhorst

  Voorzitter

  contact »

 • Dick Spijker

  Secretaris

  contact »

 • Stein Jansen

  Penningmeester

  contact »

 • Rinze Beverwijk

  Bestuurslid

  contact »

 • Bart Schoemaker

  Bestuurslid

  contact »

 • Ronald van Bruggen

  Bestuurslid

  contact »

 • Pieter van de Werfhorst

  Aspirant bestuurslid

  contact »

 • Vacant

  Aspirant bestuurslid

  contact »