Blog Single

Nachtvissen op de Stobbeplas

De Stobbeplas is een begrip in Oost-Nederland. Veel (jeugdige) vissers in de regio van Slagharen, maar ook daarbuiten, kennen de visvijver maar al te goed. Helaas staat de vijver niet altijd even goed te boek. Al jaren is de overlast rondom de vijver een doorn in het oog van eigenaar Staatsbosbeheer en visrechthebbende Sportvisserij Oost-Nederland. Zeer regelmatig wordt afval achtergelaten of zijn er kampvuren, terwijl beide nadrukkelijk niet zijn toegestaan.

Nachtvissen vanaf 1 januari 2021

Om te voorkomen dat in de toekomst niet meer ’s nachts gevist mag worden op de Stobbeplas, gaat de KSN regio Zwolle op verzoek van Sportvisserij Oost-Nederland het nachtvissen coördineren door een gelimiteerd aantal speciale nachtvispassen uit te geven. Deze pilot wordt in eerste instantie gestart voor de duur van drie jaar. Toegang, direct na zonsondergang, is vanaf 1 januari 2021 alleen nog toegestaan voor vissers die in het bezit zijn van een landelijke VISpas met daarnaast de speciale nachtvispas van de KSN regio Zwolle voor de Stobbeplas.

De KSN regio Zwolle: “Wij grijpen deze kans met beide handen aan om de karpervissers in de regio te vertegenwoordigen en de Stobbeplas voor de hengelsport te behouden. De eindverantwoordelijkheid blijft echter liggen bij de sportvissers zelf. Als zij deze laatste kans niet professioneel oppakken, trekt de KSN regio Zwolle haar handen er vanaf”.

Voorwaarden speciale nachtvispas

Het lidmaatschap voor de nachtvispas brengt voor de sportvisser geen extra kosten met zich mee. Als tegenprestatie verwachten we dat de pashouder aanwezig is tijdens minimaal één van de opruimdagen. Verder is het verplicht om een vuilniszak bij je te hebben en daarnaast is het verplicht om je ontlasting op te ruimen. Zorg dus voor een eigen toiletvoorziening of houdt het eenvoudig en begraaf je ontlasting inclusief toiletpapier goed met een schepje. Er is ter plaatse geen mogelijkheid voor het legen van een chemisch toilet, dus dat dien je thuis te doen.

Aanvragen speciale nachtvispas

Sportvissers die geïnteresseerd zijn in een speciale nachtvispas kunnen deze aanvragen vanaf 1 december 2020 door het aanvraagformulier hieronder - volledig ingevuld met recente pasfoto – te e-mailen via de contactpagina (uploaden bestand).

Aanvraagformulier Docx Aanvraagformulier PDF
Download het formulier sla het op op je apparaat. Vul het formulier in, sla het wederom op. En verstuur het via Upload bestand naar ons.
Je kan ook je pasfoto op deze wijze aan ons mailen.